FBs OS (firmware) update

OS – Operační Systém (=firmware) pro automatyPLC FATEK řady FBs (Řada B1/B1z se vyrábí ve verzi 5.54 a žádná aktualizace pro ni zatím nebyla vydána).Aktuální verze OS:    4.65   (pro řadu FBs)
Ke stažení:
[list style=“arrow“]

[/list]
UPOZORNĚNÍ:

*1) Nová verze OS může obsahovat nové funkce, ale také zároveň již nepodporovat funkce starší (např. málo používané). Při upgradu OS si proto buďte vždy jisti, že je výměna OS potřeba. Pokud plánujete provést výměnu stávajícího PLC, ve kterém je odladěný program, za jiný kus PLC, je lepší použít PLC se stejnou verzí OS (firmware). Může se totiž stát, že se program do PLC s jinou verzí OS (firmware) nepodaří nahrát, protože některá funkce není podporována.

*2) Některé novější typy rozšiřujících modulů / desek (např. FBs-BPEP) jsou podporovány až od vyšších verzí OS. Pokud se takovýto nový modul / deska doplňuje do několik let staré PLC sestavy, je pravděpodobné, že bude třeba v PLC aktualizovat OS (firmware).

*3) POZOR! Přehrání OS není bezproblémová operace a může skončit neúspěchem.
Pokud nový OS opravdu potřebujete, objednejte si prosím jeho přehrání v SEA spol. s r.o.
Cena za přehrání OS (firmware) v PLC je 200,- Kč bez DPH.
Pokud při objednávce nového PLC specifikujete požadovanou verzi OS (firmware) je přehrání zdarma.
Poznámky pro starší PLC aplikace:

  • Výměna starého PLC (tzv. „kus za kus“):  V některých případech je nezbytné použít PLC se stejnou verzí OS, jaká je v původním PLC.
  • Doplnění nového typu rozšiřujícího modulu / desky do staré PLC sestavy: V některých případech je nezbytné aktualizovat verzi OS v PLC.

Poznámky pro nové PLC aplikace:

  • Vývoj nové PLC aplikace je vhodné provádět na aktuální verzí OS.

Poznámka: Jak zjistit verzi OS (firmware) nahranou v PLC:
Program WinProladder -> Menu -> PLC -> Project Status -> 2. řádek v otevřeném okně: [Např. Model FBs-10MC(v4.63)]  

Comments are closed.